Sitemap for www.selma3.dk Motorbåden Selma III
Motorbåden Selma III

Vinter 2013 - 2014


En lille video fra årets sidste sejltur
Så er sæsonen forbi, og Selma III står igen i sit telt bag garagen. I år har man ikke kunnet klage over sommervejret, men foråret var ikke noget at skrive hjem om - det var hundekoldt fra ende til anden.

 

Vi har, på trods af det fine vejr, desværre ikke fået sejlet særlig meget i år. Sommerferien gik lidt i vasken da min hustru Hanne fik influenza midt i den, og derfor fik vi kun nogle få dage i Nordby på Fanø i starten af ferien. Men sådan kan det jo gå, så vi må tage revance næste år.

 

En anden ting, som har været i vejen er Ribe havn. Den var i slutningen af sæsonen - og det vil sige hele august og det meste af september - så tilgroet, at den nærmest lignede en andedam, og samtidig var vandstanden lav, så det var næsten umuligt at sejle. Der er altid tidligere blevet slået grøde i havnen i starten af august, men i år ville kommunen ikke slå det. Vi tilbød i sejlklubben at betale for det, men nej, det kunne vi ikke få lov til, de mente at det ville hæve gennemstrømningshastigheden, så kulturlaget under byen ville blive for tørt! Underligt at det pludseligt skulle være tilfældet efter at man har slået grøde i sensommeren i flere hundrede år...
Så skidt med at havnen ser forfærdelig ud med skidt og møg i store kager, gamle øldåser og andet flydende skrammel, og at havnen ikke kan bruges. Amatører!

 

Jeg er i den grad træt af Esbjerg kommune! Jeg håber godt nok at det er den ringste kommune i Danmark, for hvis der nogen som er værre, ser det rigtig skidt ud. Hvis så bare det kun var grødeslåningen den var gal med, men det er det ikke. Mage til inkompence og ineffiktivitet skal man lede meget længe efter!

 

Så fik jeg vist renset lidt ud, men konsekvensen bliver, at vi nok vil være at finde på østkysten næste år, formentlig i Kolding. I første omgang prøver vi det en enkelt sæson, så må vi se. Muligvis tager vi til DFÆL sommertræf i Kerteminde, noget jeg hele tiden gerne har villet, men som har været svært med hjemhavn i Ribe.

 

Båden har fungeret fint hele sæsonen, men søvandspumpen er nu efter 60 år ved at være slidt op. Det kniber gevaldigt med vandmængden, selv med en helt ny impeller. Pumpehuset er blevet for stort til impelleren, så der er ingen redning, der skal en ny til. Men det har også været det eneste problem, alt andet har fungeret efter hensigten.

 

Jeg skal have ordnet skydevinduerne i år, så jeg ikke hvert eneste år skal reparere lakken under vinduerne. Jeg spekulerer som en rasende på hvordan det bedst kan laves, men jeg tror måske at jeg ender med at lave en løsning hvor vinduet kører i en smal nylonskinne. Jeg vender tilbage med billeder når jeg går i gang.

 

Ellers er det lakering der står på programmet, alt udvendigt træværk skal have et par lag i år, for det er ved at være mat. Jeg er gået i gang med at afmontere, så jeg kan lakere løsdelene i garagen her i vintermånederne.

Motorbåden Selma III  •  Hjemhavn: Ribe  •  Tlf.: +45 75173059  •  
Medlem af DFÆL Logo Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer
Vinter 2006 - 2007
Restaurering 2007 - 2010
Årene 2010 - 2017
Renovering 2017-2019
Vinter 2019 - 2020
Tips & erfaringer
Select english language